Bahan-bahan:
Sepotong betik
Sebiji epal
Beberapa ketul ais (kalau kehabisan ais, boleh digantikan dengan air sejuk)
Air masak
Sesudu gula
Cara-cara:
1. Potongkan epal dan betik kepada ketulan yang kecil
2. Masukkan ketulan epal dan betik ke dalam pengisar
3. Masukkan sekali ais dan sedikit air (kalau anda menggunakan air sejuk, tak payah masukkan air masak) dan masukkan sesudu gula.
4. Kisar sehingga jadi jus dan hidangkan
Senang je kan. 3 minit je dah siap. Cepat, pantas dan mudah. Jus ni boleh memastikan kita kenyang sampai ke waktu makan tengah hari. Lagipun, epal dan betik banyak khasiatnya. Bak kata pepatah Inggeris, an apple a day keep you away from doctor. So, selamat mencuba!
Illaliqaq.
1 ulasan:
betik mmg bagus, masa my bro kena dengue ari ni. sibuk nurses kat hptl suh dier mkn betik ni.. epal mmg best sgt lah !
Catat Ulasan